SCVM

De Stichting Certificering Voor Makelaars

De Stichting Certificering voor Makelaars (SCVM) zorgt voor certificering van deskundige makelaars en de registratie daarvan in een openbaar kwaliteitsregister. Zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers kunnen dit register dus raadplegen.

Voldoe je aan de eisen van SCVM dan kun je je inschrijven in het register. Eén van de eisen is dat je beschikt over een door SCVM erkend vakdiploma. De diploma’s van Beroepsexamens Makelaars zijn door SCVM erkende vakdiploma’s.

Registratie in SCVM maakt voor opdrachtgevers transparant dat je als persoon een integer en vakbekwaam makelaar bent. Onafhankelijk van de vraag of je bij een brancheorganisatie aangesloten bent en bij welke.

Niet alleen door certificering borgt SCVM de kwaliteit de kwaliteit van makelaars, ook door verplichte permanente educatie wordt de vakbekwaamheid van de geregistreerde makelaar bewaakt.

Ook ben je als in SCVM geregistreerd makelaar via het tuchtrecht aanspreekbaar op je professionele handelen. Het tuchtrecht is door SCVM ondergebracht bij het Tuchtcollege Makelaardij Nederland (TCMNL).

Meer informatie over SCVM lees je op www.scvm.nl