Beroepsopleiding Makelaars B.V.

Inloggen

  Wachtwoord vergeten / geen wachtwoord ontvangen ?

Vervolgopleiding Makelaar Woningen

Wil jij Makelaar worden? Kies voor een opleiding van Beroepsopleiding Makelaars. Bij ons ga je voor een moderne en actuele opleiding waarin de praktijk van de makelaar of de praktijk van de taxateur centraal staat. Word dé vastgoedprofessional in het vakgebied van jouw keuze.


Opleidingstraject tot Makelaar Woningen
Wil je makelaar Woningen worden, dan start je met de Basisopleiding Vastgoeddeskundige. Daarna volg je de Vervolgopleiding Makelaar Woningen.

Je kunt deelnemen aan de Vervolgopleiding Makelaar Woningen als je in het bezit bent van het nieuwe ‘Basisdiploma Vastgoeddeskundige’, het oude ‘Theoriediploma makelaar/taxateur onroerende zaken Woningen’ of een erkend gelijkwaardig diploma. Voor de specifieke bepalingen die gelden voor de overgang van ‘oud’ naar ‘nieuw’, verwijzen we je naar de overgangsregeling.

Examinering en diploma
Het Diploma Makelaar onroerende zaken Woningen wordt uitgereikt nadat je de vereiste examens hebt behaald én met goed gevolg een portfolio assessment hebt afgelegd. Je bouwt dit portfolio geleidelijk op door het maken van individuele en groepsopdrachten die onderdeel zijn van de verschillende modules. Met het Diploma Makelaar onroerende zaken Woningen kun je je inschrijven in het register van SCVM, kamer Woningen.

Vervolgpleiding Makelaar Woningen
De Vervolgopleiding Makelaar Woningen bestaat uit vijf modules.

 • Real Estate Skills
  Tijdens dit blended leertraject bekwaam jij je verder in een aantal vaardigheden die in jouw toekomstige werk als makelaar van cruciaal belang zijn. Zo volg je in de online leeromgeving wekelijks praktijkgerichte lessen in commerciële vaardigheden, omgaan met conflicten en bezwaren, onderhandelen voor makelaars en ethisch en integer handelen. Je beluistert hier podcasts, leest e-books, vult zelftesten in, bekijkt videocolleges en maakt oefenvragen. In de online lessen staat altijd de rol en het werk van de makelaar centraal. Daarnaast volg je vier keer een klassikale vaardighedentraining. Elke bijeenkomst staat in het teken van een andere vaardigheid en wordt gegeven door een ervaren, gespecialiseerde trainer. De nadruk ligt hier op zelf ervaren, doen, en nóg beter worden. Het leertraject Real Estate Skills duurt negen weken en wordt afgesloten met een mondeling assessment, waarin je in een fictieve situatie laat zien wat je hebt geleerd. Verder maak je vier portfolio opdrachten, die gerelateerd zijn aan de vaardigheden.
 • Marktanalyse
  In deze module staat de ontwikkeling van de vraag, het aanbod en de prijsvorming op de Nederlandse woningmarkt centraal. Je leert aan de hand van welke informatiebronnen je marktinformatie kunt verzamelen over de woningmarkt op nationaal, regionaal en lokaal niveau en hoe je deze informatie kunt interpreteren. Je gaat actief met deze informatiebronnen aan de slag door het maken van een analyse van een lokale woningmarkt in relatie tot regionale- en actuele ontwikkelingen. Het examen Marktanalyse bestaat uit het schrijven van een essay over een actueel woningmarktvraagstuk en twee groepsopdrachten. 
 • Objectanalyse
  In de opdracht tot bemiddeling staat dat je als makelaar onderzoek doet naar de woning waarvoor je bemiddelt. Je voert hiervoor desk research uit én onderzoekt de woning ter plaatse. In deze module staat de deskresearch centraal. Specifiek leer je hoe je onderzoek naar object gebonden informatie uitvoert. Je krijgt antwoord op vragen als: Welke informatie verzamel je om een goed beeld te krijgen van de verschillende aspecten van een woning? Welke informatiebronnen staan hierbij tot je beschikking en hoe raadpleeg je die? Hoe analyseer je de verzamelde informatie en hoe selecteer je welke informatie het antwoord geeft op de vragen die jij hebt gesteld? En wat betekent de verzamelde informatie voor jouw bemiddelingsopdracht? Je volgt deze module online en daarnaast woon je bijeenkomsten bij. De module wordt afgerond met een schriftelijk examen. Je krijgt tijdens het examen de beschikking over de informatie die een makelaar in de praktijk over een woning verzamelt. Naar aanleiding daarvan beantwoord je een aantal open vragen.
 • Vastgoedmarketing
  Online vastgoedmarketing is voor de makelaar onmisbaar. In deze praktijkgerichte module verdiep jij je in de online leeromgeving en klassikaal in de ingrediënten van de online marketingmix van een makelaarskantoor. Zo krijg je antwoorden op vragen als: Wat is het geheim van een goede makelaarswebsite? Hoe werkt een makelaar aan zijn online vindbaarheid? En welke mogelijkheden zijn er om objecten online te promoten? In de leeromgeving doe je vooral theoretische kennis op, bijvoorbeeld over het opstellen van een social media strategie voor een makelaarskantoor. Tijdens klassikale workshops delen succesvolle makelaars hun kennis en ervaring: hoe zetten zij online vastgoedmarketing slim in en wat levert dat op? Vervolgens werk je in groepsverband aan een aantal praktijkopdrachten. Je brengt het geleerde dus direct in praktijk. Je sluit de module af met een portfolio opdracht en een schriftelijk examen. Na afloop van deze module ben je in staat om weloverwogen keuzes te maken met betrekking tot de inzet van online vastgoedmarketing, en kun je jouw keuzes onderbouwen.
 • Veldwerk Makelaardij
  In deze afsluitende module werk je aan de hand van individuele opdrachten en groepsopdrachten aan het samenstellen van een aantal gevarieerde dossiers. Fieldresearch vormt daarbij het vertrekpunt. Onder begeleiding van een ervaren makelaar bezoek je een aantal woningen waarvoor fictief jouw bemiddeling is gevraagd. Vaardigheden die tijdens de pandbezoeken worden geoefend zijn met name het inmeten conform de branchebrede meetinstructie, het werken met een bouwkundige opnamestaat en het opstellen van een duurzaamheidsscan. De in het veld verzamelde gegevens vul je aan met een object- en marktanalyse.  Op basis van desk- en fieldresearch formuleer je voor de bezochte panden een onderbouwd prijsadvies, schrijf je verkoopplannen op hoofdlijnen en documenteer je onderzoeks- en onderhandelingsresultaten in verschillende soorten overeenkomsten. De door jou gemaakte opdrachten zijn onderdeel van het portfolio. Daarnaast doe je een praktijkexamen waarin de verschillende onderdelen van deze module worden getoetst.

Opleidingsvorm
De modules van de Vervolgopleiding Makelaar Woningen worden gecombineerd aangeboden met klassikale lessen op locatie en online studeren in de e-learningomgeving van Beroepsopleiding Makelaars.

Studieduur en studiebelasting
De Vervolgopleiding Makelaar Woningen heeft een studieduur van ongeveer 12 maanden. Hou rekening met een studiebelasting van ongeveer 12 tot 15 uur per week.

Studieprogramma

 Module

     Lessen

 Real Estate Skills

           9

 Marktanalyse

           8

 Objectanalyse

           8

 Vastgoedmarketing

           8

 Veldwerk Makelaardij

           9

*Doorlooptijd is ter indicatie. De daadwerkelijke duur en doorlooptijd zijn afhankelijk van het aanbevolen lesrooster.

De lessen vinden plaats op woensdag, bekijk hier het concept-lesrooster. Telkens voorafgaand aan de start van een module ontvang je het definitieve lesrooster per e-mail.

Locatie en tijdstip
De modules van de Vervolgopleiding Makelaar Woningen volg je klassikaal en online via de e-learningomgeving van Beroepsopleiding Makelaars. Het online gedeelte van de opleiding kan je volgen via je smartphone, Ipad, laptop of personal computer op elk gewenst tijdstip.

Studiemateriaal
Het studiemateriaal bestaat uit per module speciaal ontwikkeld lesmateriaal op de online leeromgeving en uit aanvullende literatuur.

Investering
Het cursusgeld voor de Vervolgopleiding Makelaar Woningen is € 3.300,- exclusief 21% btw. en € 3.993,- inclusief 21% btw. Dit bedrag is exclusief literatuur en examens. Je kunt in termijnen betalen.

Examens
De organisatie en afname van de examens wordt verzorgd door Beroepsexamens Makelaars B.V., www.examensvoormakelaars.nl.

Inschrijven
Download het inschrijfformulier en schrijf je in voor de Vervolgopleiding Makelaar Woningen met startdatum 27 september 2021.  

Vragen over de opleiding?
Heb je vragen? Of twijfel je over de juiste opleiding? Neem direct contact met ons op. We helpen je graag verder met persoonlijk opleidingsadvies via 070-3563200 of info@makelaarsopleidingen.nl.