Beroepsopleiding Makelaars B.V.

Inloggen

  Wachtwoord vergeten / geen wachtwoord ontvangen ?

Theorieopleiding Makelaar-Taxateur Woningen

Opleiding

Wil jij Makelaar of Taxateur worden? Kies voor een opleiding van Beroepsopleiding Makelaars. Bij ons ga je voor een moderne, actuele en praktijkgerichte opleiding waarin de Makelaar-Taxateur centraal staat. Word dé ondernemende Makelaar-Taxateur die weet wat belangrijk is voor klanten. 

Opleiding Makelaar-Taxateur Woningen
De volledige opleiding tot Makelaar-Taxateur Woningen bestaat uit de theorieopleiding en de praktijkopleiding. Je volgt eerst de theorieopleiding. Ben je voor alle examens geslaagd, dan ontvang je het theoriediploma. Met het theoriediploma op zak kun je deelnemen aan de praktijkopleiding. De praktijkopleiding sluit je af met het behalen van de examens voor het praktijkdiploma.

Opleidingsvorm
De vernieuwde Theorieopleiding Makelaar-Taxateur Woningen wordt gecombineerd met e-learning en lesbijeenkomsten met de docenten. De integratie van e-learning in de opleiding zorgt voor een hoger leerrendement, kwalitatief en effectief studeren. Via onze online leeromgeving studeert u middels e-learning waar en wanneer u dat wilt op uw computer, tablet of smartphone.

Vooropleiding
De opleiding wordt gegeven op HBO-niveau. Een diploma HAVO, MBO-4- of een vergelijkbaar werk- en denkniveau is noodzakelijk.

Studiemateriaal
Het studiemateriaal bestaat uit per module speciaal ontwikkeld lesmateriaal op de online leeromgeving en uit aanvullende literatuur. 

Examens
Een module kan worden afgesloten met een examen. Een examen kan zowel een schriftelijk examen zijn als een combinatie van een schriftelijk examen en een (praktijk)opdracht. Schriftelijke examens worden digitaal afgenomen. De organisatie en afname van de examens wordt verzorgd door Beroepsexamens Makelaars B.V., www.examensvoormakelaars.nl

Wat kan ik met mijn behaalde diploma's

  • Je kunt als Makelaar-Taxateur Woningen gaan werken bij een makelaarskantoor.
  • Je kunt je zelfstandig vestigen als Makelaar-Taxateur.
  • Een andere mogelijkheid is aansluiting zoeken bij een franchiseorganisatie.
  • Ook voor andere functies in het vastgoed, bijvoorbeeld bij woningcorporaties en gemeenten, biedt de opleiding een uitstekende ondergrond

 

Registratie SCVM en NRVT
Het Theorie- en Praktijkdiploma Makelaar-Taxateur Woningen is een van de eisen voor je registratie als makelaar in SCVM, het kwaliteitsregister voor makelaars in Nederland. Het diploma is ook een van de voorwaarden voor je inschrijving als taxateur in het NRVT. Raadpleeg voor meer informatie www.scvm.nl en www.nrvt.nl.

Lidmaatschap VBO Makelaar
Als student van Beroepsopleiding Makelaars kun je gratis student-lid worden van branchevereniging VBO Makelaar. Voorwaarde is dat je niet in de praktijk actief bent als makelaar. Als student-lid ontvang je zes maal per jaar het opiniërend vakblad Vastgoed Adviseur. En kun je gratis deelnemen aan door VBO makelaar georganiseerde netwerkbijeenkomsten en events.

Ben je als student wel al werkzaam in de praktijk, dan kun je kandidaat-lid worden van VBO Makelaar. Voor meer informatie neem je contact op met de Ledenservice van VBO Makelaar via ledenservice@vbo.nl of 070 – 345 87 03.

Inhoud

De Theorieopleiding Makelaar-Taxateur Woningen bestaat uit de modules:

1. Woningmarkt en economie
De module Woningmarkt en Economie geeft je een uitstekend overzicht van de structuur, de werking en de actuele ontwikkelingen op de Nederlandse woningmarkt. Je werkt aan de praktische toepassing van je kennis door het in beeld brengen van een lokale woningmarkt.

2. Koop-Verkoop
Je krijgt inzicht in de rol van de makelaar en hoe die rol zich verhoudt tot de positie van de opdrachtgever en de wederpartij. Aan de hand van praktijkmodellen verwerf je kennis van de wet- en regelgeving die bij de koop en verkoop van woningen van toepassing is.

3. Woning en leefomgeving
Je leert welke wetten samenhangen met de kwaliteiten en de mogelijkheden van een woning en je leert onderzoek doen naar toekomstige omgevingsontwikkelingen, toegestane bestemmingen, mogelijkheden tot bouwen of verbouwen en duurzaamheid.

4. Woningfinanciering
Je leert welke financiële factoren in onderlinge samenhang de betaalbaarheid van een woning bepalen. In het bijzonder wordt aandacht gegeven aan het samenspel tussen financieringsvormen en fiscale regelgeving. 

5. Huur & Verhuur
Je verwerft inzicht in het huurrecht woonruimte. Een variëteit aan onderwerpen passeert de revue, waaronder de verplichtingen van huurder en verhuurder, medehuren, onderhuren, huurprijzen, gebreken aan de woning en omgaan met overlast

6. Taxatieleer
De module Taxatieleer biedt een inleiding in de grondslagen van de taxatieprofessie en de toepassing daarvan op het taxeren van woningen. Ingegaan wordt onder meer op het taxatieproces, factoren die de waarde van woningen beïnvloeden en benaderingen en methoden voor het vaststellen van de waarde. 

7. Bouwkundig Inspecteren
In de module Bouwkundig Inspecteren verwerf je de kennis die noodzakelijk is om indicatief de bouwkundige staat en onderhoudstoestand van een woning te beoordelen. Ingegaan wordt onder meer op de meest voorkomende bouwgebreken, het herkennen daarvan, de mogelijke oorzaken en de gewenste herstelmaatregelen.  

Inschrijven & investering

Het cursusgeld voor de Theorieopleiding Makelaar-Taxateur Woningen bedraagt € 3.895,- inclusief 21% BTW en is exclusief literatuur en examens. De literatuur dient u zelf aan te schaffen in de boekhandel.

 Module Cursusgeld
-Woningmarkt en economie  € 300,-
-Koop-Verkoop  € 499,-
-Woning en leefomgeving  € 499,-
-Woningfinanciering  € 300,-
-Huur en verhuur  € 499,-
-Taxatieleer  € 599,-
-Bouwkundig inspecteren   € 1199,-

*Prijzen zijn inclusief 21% BTW en onder voorbehoud van wijzigingen en fouten.

Schrijf in en download het inschrijfformulier voor de Theorieopleiding Makelaar-Taxateur Woningen.

 

Studieduur & data

De Theorieopleiding Makelaar/Taxateur Woningen wordt gepland in het voorjaar en het najaar van 2018. 

Locaties
Je kunt inschrijven op de theorieopleiding voor de locaties in de regio: Nootdorp, Utrecht of 's-Hertogenbosch. Bij voldoende inschrijvingen zal de opleiding op de locatie starten. Anders zal naar de locatie Nootdorp worden uitgeweken.

Studieduur
De doorlooptijd en studieduur van de theorieopleiding is ongeveer 2 jaar. Hou rekenen met een studiebelasting van 10 tot 15 uur per week.

Overzicht opleidingsmodules
De modules hebben een een online startmoment op de leeromgeving waarbij online lessen worden afgewisseld met lessen op locatie. De lessen op locatie met de docent vinden plaats op een doordeweekse dag van 19.00 - 21.45 of 13.00 - 15.45 uur. De doorlooptijd per module is indicatief.

Modules - Jaar 1 Doorlooptijd Lessen online  Lessen op locatie
1 Woningmarkt en economie  6 weken           6 3
2 Koop-Verkoop 12 weken          12 3
3 Woning en leefomgeving 12 weken          12 3
4 Woningfinanciering   6 weken           6 2

 

Modules - Jaar 2 Doorlooptijd Lessen online  Lessen op locatie
5 Huur en verhuur  10 weken          10 3
6 Taxatieleer 10 weken          10 4
7 Bouwkundig inspecteren      10 weken          10 5