Beroepsopleiding Makelaars B.V.

Inloggen

  Wachtwoord vergeten / geen wachtwoord ontvangen ?

Theorieopleiding Makelaar-Taxateur Woningen

Opleiding

Wilt u Makelaar of Taxateur worden? Kies dan voor een opleiding van Beroepsopleiding Makelaars B.V.  Onze opleidingen zijn modern, actueel en praktijkgericht. 

*Vanaf het najaar 2020 wordt de theorieopleiding niet meer aangeboden. Om makelaar of taxateur te worden kunt u inschrijven en starten met de nieuwe Basisopleiding Vastgoeddeskundige.

 

Opleiding Makelaar-Taxateur Woningen
De volledige opleiding bestaat uit de Theorieopleiding en de Praktijkopleiding Makelaar-Taxateur Woningen. U volgt eerst de Theorieopleiding. Bent u voor alle examens geslaagd, dan ontvangt u het Theoriediploma Makelaar-Taxateur Woningen. Na het behalen van het Theoriediploma kunt u deelnemen aan de Praktijkopleiding Makelaar-Taxateur Woningen. De praktijkopleiding sluit u af met examens voor het Praktijkdiploma.

Opleidingsvormen
De 2-jarige Theorieopleiding Makelaar-Taxateur Woningen is een combinatie van e-learning en lesbijeenkomsten op locatie met docenten.

De 1-jarige theorieopleiding Makelaar-Taxateur Woningen volgt u geheel als e-learning. Via onze online leeromgeving studeert u waar en wanneer u wilt op computer, tablet of smartphone.

De 1-jarige opleidingsvariant is geschikt voor u wanneer:

  • U in staat bent zelfstandig, gestructureerd en planmatig te werken;
  • U zelfdiscipline kunt opbrengen;
  • U bereid en in staat bent wekelijks minimaal anderhalve dag in te plannen om te studeren.

 

U kiest voor de 1-jarige variant wanneer:

  • U werkzaam bent bij een makelaarskantoor en versneld uw diploma wilt halen;
  • U een carrièreswitch wilt maken en snel aan de slag wilt als Makelaar-Taxateur;
  • U op dit moment geen baan heeft en uw kansen op de arbeidsmarkt wilt vergroten.

 

Studieduur
De Theorieopleiding Makelaar-Taxateur heeft een doorlooptijd van 2 jaar. De gemiddelde studiebelasting is circa 10-12 uur per week. Volgt u de e-learning variant, dan kan de studieduur worden verkort tot 1 jaar. Houd dan wel rekening met een zwaardere studiebelasting. 

Vooropleiding
De opleiding wordt gegeven op HBO-niveau. Een diploma HAVO, MBO-4- of een vergelijkbaar werk- en denkniveau is noodzakelijk.

Studiemateriaal
Het studiemateriaal bestaat uit per module speciaal ontwikkeld lesmateriaal en aanvullende literatuur. 

Examens
Een module kan worden afgesloten met een examen. Examens worden digitaal afgenomen op meer dan 20 locaties in heel Nederland. De organisatie en afname van de examens wordt verzorgd door Beroepsexamens Makelaars B.V., www.examensvoormakelaars.nl.

Verder studeren?
Wilt u registreren als Makelaar-Taxateur? Kies dan voor een van onderstaande specialisaties.

Registratie SCVM en NRVT
Registratie in het makelaarsregister SCVM is mogelijk als u in het bezit bent van de volgende diploma's:

  • Het Theorie- en Praktijkdiploma Makelaar-Taxateur Woningen
  • Het Theoriediploma en het diploma Bedrijfsmatig Vastgoed
  • Het Theoriediploma en het diploma Landelijk en Agrarisch Vastgoed


Deze diploma's zijn ook voorwaarde voor een inschrijving als taxateur in het NRVT. Raadpleeg voor meer informatie www.scvm.nl en www.nrvt.nl.

Inhoud

De Theorieopleiding Makelaar-Taxateur Woningen bestaat uit de modules:

1. Koop en Verkoop
U krijgt inzicht in de rol van de makelaar en hoe die rol zich verhoudt tot de positie van de opdrachtgever en de wederpartij. Aan de hand van praktijkdocumenten verwerft u kennis van de wet- en regelgeving die bij de koop en verkoop van woningen van toepassing is.

2. Woning en Leefomgeving
U leert welke wetten samenhangen met de kwaliteiten en de mogelijkheden van een woning en u leert onderzoek doen naar toekomstige omgevingsontwikkelingen, toegestane bestemmingen, mogelijkheden tot bouwen of verbouwen en duurzaamheid.

3. Woningfinanciering
U leert welke financiële factoren in onderlinge samenhang de betaalbaarheid van een woning bepalen. In het bijzonder wordt aandacht gegeven aan het samenspel tussen financieringsvormen en fiscale regelgeving. 

4. Huur en Verhuur
U verwerft inzicht in het huurrecht woonruimte. Een variëteit aan onderwerpen passeert de revue, waaronder de verplichtingen van huurder en verhuurder, medehuren, onderhuren, huurprijzen, gebreken aan de woning en omgaan met overlast

5. Taxatieleer
De module Taxatieleer biedt een inleiding in de grondslagen van de taxatieprofessie en de toepassing daarvan op het taxeren van woningen. Ingegaan wordt onder meer op het taxatieproces, factoren die de waarde van woningen beïnvloeden en benaderingen en methoden voor het vaststellen van de waarde. 

6. Bouwkundig Inspecteren
In de module Bouwkundig Inspecteren verwerft u de kennis die noodzakelijk is om indicatief de bouwkundige staat en onderhoudstoestand van een woning te beoordelen. Ingegaan wordt onder meer op de meest voorkomende bouwgebreken, het herkennen daarvan, de mogelijke oorzaken en de gewenste herstelmaatregelen. 

7. Woningmarkt en Economie
De module Woningmarkt en Economie behandelt de woningmarkt vanuit een historisch, beleidsmatig en toekomstgericht perspectief. Zo verwerft u een uitstekend overzicht van de structuur en de werking van de Nederlandse woningmarkt.   

Inschrijven & investering

Het cursusgeld voor de Theorieopleiding Makelaar-Taxateur Woningen bedraagt € 3.895,-- inclusief 21% btw en € 3.219,01 exclusief 21% btw en is exclusief literatuur en examens. 

 Module Cursusgeld
- Koop en Verkoop  €   499,--
- Woning en Leefomgeving  €   499,--
- Woningfinanciering  €   300,--
- Huur en Verhuur  €   499,--
- Taxatieleer  €   599,--
- Bouwkundig Inspecteren  € 1199,--
- Woningmarkt en Economie  €   300,--


Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.


 

Studieduur & data

De Theorieopleiding Makelaar-Taxateur Woningen in combinatie met lessen op locatie wordt gepland in het voorjaar en in het najaar. Met de volledige E-learning variant kan maandelijks worden gestart.

Locaties
Kiest u voor de Theorieopleiding Makelaar-Taxateur Woningen met lessen op locatie, dan kunt u op het inschrijfformulier een voorkeur aangeven voor de locatie: Nootdorp, Nieuwegein of Zaltbommel. 

Studieduur
De doorlooptijd van de Theorieopleiding Makelaar-Taxateur op locatie is ongeveer 2 jaar. Houd rekening met een studiebelasting van 10-12 uur per week. De doorlooptijd van de Theorieopleiding Makelaar-Taxateur E-learning is 1 jaar.

Overzicht opleidingsmodules

Modules - Cursusjaar 1 Doorlooptijd Lessen online  Lessen op locatie
1 Koop en Verkoop 12 weken          12 3
2 Woning en Leefomgeving 10 weken          10 3
3 Woningfinanciering   6 weken           6 2
4 Huur en Verhuur 10 weken          10 3
       
Modules - Cursusjaar 2      
5 Taxatieleer 10 weken          10 4
6 Bouwkundig Inspecteren      10 weken          10 4
7 Woningmarkt en Economie 6 weken           6 3