Beroepsopleiding Makelaars B.V.

Inloggen

  Wachtwoord vergeten / geen wachtwoord ontvangen ?

Praktijkopleiding Makelaar-Taxateur Woningen

Opleiding

Ben je in het bezit van het Theoriediploma Makelaar-Taxateur Woningen of een vergelijkbaar diploma en wil jij je kwalificeren als SCVM en NRVT geregistreerd Makelaar-Taxateur Woningen? Dat kan. Beroepsopleiding Makelaars B.V. biedt een opleiding aan waarmee u zich aan de hand van praktijkgerichte lesstof én een aantal veldwerkbijeenkomsten voorbereidt op registratie bij het SCVM en het NRVT.

Inhoud
De Praktijkopleiding Makelaar-Taxateur onroerende zaken Woningen, bestaat uit drie modules:

In de module Bemiddelen Woningen werk je aan de integratie van je kennis en vaardigheden. Een verscheidenheid aan vakhandelingen komt in samenhang aan bod. Te noemen zijn het verwerven van opdrachten, het vastleggen van de opdracht, het rechercheproces, prijsbepaling, het opmaken van overeenkomsten en dossiervorming.

Internationale taxatiestandaarden waaronder de EVS 2016 zijn richtinggevend geworden voor de Nederlandse taxatiepraktijk. Je leert de taxatieleer plaatsen binnen de regelgeving van EVS 2016 en het NRVT.

In de module Veldwerk bezoek je met de docent een aantal woningen. Je werkt aan opdrachten en samen met de docent vindt nabespreking plaats.

Studiemateriaal 

Het studiemateriaal bestaat uit per module speciaal ontwikkeld lesmateriaal op de online leeromgeving en uit aanvullende literatuur. 

Examens
Een module kan worden afgesloten met een examen. De examens voor Bemiddelen en Taxeren EVS zijn schriftelijk en worden digitaal afgenomen. Het examen Taxeren Veldwerk Woningen is een praktijktaxatie. De organisatie en afname van de examens wordt verzorgd door Beroepsexamens Makelaars B.V, www.examensvoormakelaars.nl

Wat kan ik met mijn behaalde diploma's

  • Je kunt als Makelaar-Taxateur Woningen gaan werken bij een makelaarskantoor.
  • Je kunt je zelfstandig vestigen als Makelaar-Taxateur.
  • Een andere mogelijkheid is aansluiting zoeken bij een franchiseorganisatie.
  • Ook voor andere functies in het vastgoed, bijvoorbeeld bij woningcorporaties en gemeenten, biedt de opleiding een uitstekende ondergrond


Verder Studeren
Ben je in het bezit van het Praktijkdiploma Makelaar-Taxateur Woningen dan kun je verder studeren voor Makelaar-Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed of Makelaar-Taxateur Agrarisch Vastgoed.

Wil je geen Makelaar-Taxateur Woningen worden, dan kun je ervoor kiezen om direct na het behalen van het theoriediploma te kiezen voor de opleiding Bedrijfsmatig Vastgoed of Agrarisch Vastgoed.

Studieduur & data

De Praktijkopleiding Makelaar-Taxateur Woningen wordt gepland in het voorjaar en najaar van 2018. 

Locaties
Je kunt inschrijven voor de start van de praktijkopleiding op de locatie Nootdorp. Bij voldoende inschrijvingen zal de opleiding op de locatie starten.

Studieduur
De doorlooptijd en studieduur van de praktijkopleiding is ongeveer 5 maanden. Hou rekenen met een studiebelasting van 10 tot 12 uur per week.

Overzicht opleidingsmodules
De modules Bemiddelen en Taxeren Veldwerk Woningen worden aangeboden op de locatie Nootdorp. De lessen voor Bemiddelen vinden plaats op een doordeweekse dag in de avonduren van 19.00 - 21.45 uur. Bij Taxeren Veldwerk bezoek je een aantal woningen die veelal gelegen zijn in de ruime omgeving van Nootdorp. De lestijden zijn van 14.00 -  17.00 uur. De module Taxeren EVS volg je als e-Learning op de online leeromgeving. De doorlooptijd per module is indicatief.

Module  Doorlooptijd        Lessen    Periode    
Bemiddelen Woningen 6 weken  6 lessen  Najaar, voorjaar
Taxeren European Valuation Standards 3 weken  E-learning  Najaar, voorjaar
Taxeren veldwerk Woningen  6 weken   6 lessen  Najaar, voorjaar

 

 

 

 

 

Inschrijven & investering

Het cursusgeld voor de Praktijkopleiding Makelaar-Taxateur Woningen bedraagt € 2.595,- inclusief 21% BTW en is exclusief literatuur en examens. De literatuur dien je zelf aan te schaffen in de boekhandel.

Je kunt inschrijven op de gehele Praktijkopleiding of op de losse modules.

Module  Aantal lessen        Periode    Prijs
Bemiddelen Woningen  6 lessen  Najaar, voorjaar  € 975,-
Taxeren European Valuation Standards  E-learning  Najaar, voorjaar  € 620,-
Taxeren veldwerk Woningen   6 lessen  Najaar, voorjaar  € 1.000,-

*Prijzen zijn inclusief 21% BTW en onder voorbehoud van wijzigingen en fouten.

Download het inschrijfformulier voor de Praktijkopleiding Makelaar-Taxateur Woningen.

 

 

 

Registratie & lidmaatschap

Registratie SCVM en NRVT
Het Theorie- en Praktijkdiploma Makelaar-Taxateur Woningen is een van de eisen voor je registratie als makelaar in SCVM, het kwaliteitsregister voor makelaars in Nederland. Het diploma is ook een van de voorwaarden voor je inschrijving als taxateur in het NRVT. Raadpleeg voor meer informatie www.scvm.nl en www.nrvt.nl.

Lidmaatschap VBO Makelaar
Als student van Beroepsopleiding Makelaars kun je gratis student-lid worden van branchevereniging VBO Makelaar. Voorwaarde is dat je niet in de praktijk actief bent als makelaar. Als student-lid ontvang je zes maal per jaar het opiniërend vakblad Vastgoed Adviseur. En kun je gratis deelnemen aan door VBO makelaar georganiseerde netwerkbijeenkomsten en events.

Ben je als student wel al werkzaam in de praktijk, dan kun je kandidaat-lid worden van VBO Makelaar. Voor meer informatie neem je contact op met de Ledenservice van VBO Makelaar via ledenservice@vbo.nl of 070 – 345 87 03.