Beroepsopleiding Makelaars B.V.

Inloggen

  Wachtwoord vergeten / geen wachtwoord ontvangen ?

Opleiding Specialist Huur-Verhuur Woningen

De huur en verhuur van woningen wordt in sterke mate gereguleerd door wetgeving, regelgeving en jurisprudentie. Bent u verhuurbemiddelaar en wilt u uw kennis van het huurrecht actualiseren? Of overweegt u als verhuurbemiddelaar aan de slag te gaan? Schrijf u dan in voor de Opleiding Specialist Huur-Verhuur van Beroepsopleiding Makelaars B.V.

Cursusprogramma
Met de Opleiding Specialist Huur-Verhuur Woningen verwerft u een solide kennis op het gebied van het huurrecht, het huurrecht woonruimte in het bijzonder. Rode draad in het lesprogramma is de model-huurovereenkomst Woonruimte van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ). Vandaar uit wordt zowel de verdieping gezocht als ook de praktisch toepassing aangeboden.

Op het programma staan onder meer de volgende onderwerpen:

  • Totstandkoming van huurovereenkomsten
  • Uitvoering van huurovereenkomsten
  • Eindigen van huurovereenkomsten
  • Huren voor onbepaalde tijd, bepaalde tijd, korte duur
  • Verplichtingen van huurder en verhuurder
  • Medehuur en onderhuur
  • Huurprijzen
  • Nutvoorzieningen en servicekosten
  • ‘Klusrecht’
  • Gebreken en overlast


Cursusvorm en –duur
De doorlooptijd van de opleiding Specialist Huur-Verhuur Woningen is ongeveer 4 maanden. U volgt 12 lessen op locatie en wordt bij uw studie ondersteund door een moderne e-learningomgeving.

Vooropleiding
Er zijn geen toelatingseisen. Wel moet u er rekening mee houden dat de opleiding gegeven wordt op Hbo-niveau en dat ook het studiemateriaal op dit niveau is afgestemd.

Studiemateriaal
Het studiemateriaal is door Beroepsopleiding Makelaars B.V. speciaal ontwikkeld voor deze opleiding en afgestemd op de dagelijkse vastgoedpraktijk. Door intensieve samenwerking met de beroepspraktijk is het lesmateriaal altijd actueel. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van door u zelf aan te schaffen vakliteratuur.

Startdatum
Neem contact op voor informatie over de startmogelijkheden van deze opleiding. 

Investering en inschrijving
Het cursusgeld voor de Opleiding Specialist Huur-Verhuur Woningen € 1150,- (exclusief 21% btw) en
€ 1.391,50 (inclusief 21% btw). Dit is exclusief de kosten voor vakliteratuur en examen. De prijs is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Examen
De Opleiding Specialist Huur-Verhuur Woningen kan worden afgesloten met een schriftelijk examen. Bent u voor dit examen geslaagd, dan ontvangt u het Diploma Specialist Huur-Verhuur Woningen. Een examen boeken kan via www.examensvoormakelaars.nl. Het examen wordt digitaal afgenomen op meer dan twintig locaties in heel Nederland. De organisatie en afname van examens wordt verzorgd door Beroepsexamens Makelaars B.V.

Verder studeren?
Bent u in het bezit van het Diploma Specialist Huur-Verhuur Woningen dan kunt met een vrijstelling voor het vak Huur-Verhuur Woningen doorstuderen voor het Basisdiploma Vastgoeddeskundige.