Beroepsopleiding Makelaars B.V.

Inloggen

  Wachtwoord vergeten / geen wachtwoord ontvangen ?

Opleiding Energieadviseur

Wil je leren om energielabels op te stellen voor bestaande woningen? En weten hoe je een gebouwopname en de energieprestatieberekening maakt? Schrijf je dan nu in voor de Opleiding Energieadviseur (EP-W/B). De opleiding wordt exclusief aan leden van VBO aangeboden.

Per 1 januari 2021 is het verplicht om energielabels op te stellen volgens de NTA 8800. Ook geldt dat alleen een vakbekwaam energieadviseur de labels mag opstellen. Daarom biedt Beroepsopleiding Makelaars in samenwerking met Kader de opleiding Energieadviseur (EP-W/B) aan. De opleiding bereidt je voor op het landelijk examen.

Vakbekwaam energieadviseur
Behaal je het examen dan ben je vakbekwaam energieadviseur. Oftewel, je bent bevoegd om volgens de basisopnamemethodiek ISSO 82.1 bestaande woningen op te nemen voor het opstellen van het energielabel. Een mooie toegevoegde waarde voor makelaars en taxateurs.

De registratie van energielabels moet plaatsvinden door een BRL9500-W gecertificeerd bedrijf. Een andere mogelijkheid is dat een energieadviseur zich aansluit bij een gecertificeerde koepelorganisatie die de registratie verzorgt.

Vijf cursusdagen
De opleiding EP-W/B duurt vijf dagen en is verspreid over vijf achtereenvolgende woensdagen. De cursus start weer in december 2021, de data volgen binnenkort. De opleiding wordt gegeven op locatie in Nootdorp.  

Kosten
De EP-W/B opleiding wordt voor leden van VBO aangeboden voor een bedrag van € 1.275,- exclusief btw. Het lesmateriaal en de lunch is tevens inbegrepen. 

Inschrijven
Wees er snel bij, want slechts 15 personen kunnen deelnemen aan de Opleiding Energieadviseur. Inschrijfformulier.

Examinering
Na het volgen van de opleiding ben je klaargestoomd voor het landelijk examen. Dit bestaat uit vier deelexamens. De totale kosten voor de examinering bedragen circa € 1.100,- exclusief btw. Deze kosten zijn niet bij de opleiding inbegrepen. Examens kunnen worden afgelegd bij Cito of ’t Examenpark.