Beroepsopleiding Makelaars B.V.

Inloggen

  Wachtwoord vergeten / geen wachtwoord ontvangen ?

Opleiding Assistent Makelaar

Wil je ondersteunende werkzaamheden uitvoeren op een makelaarskantoor? Volg dan de Opleiding Assistent Makelaar.

De Opleiding Assistent Makelaar volg je digitaal. De opleiding bestaat uit 4 modules. Je sluit de opleiding af met een digitaal examen op één van onze 20 toetslocaties in Nederland. Examens worden afgenomen door Beroepsexamens Makelaars B.V. Voor deze opleiding gelden geen vooropleidingsvereisten. Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met een MBO-opleiding niveau 4. Houd rekening met een gemiddeld benodigde studietijd van 10-12 uur per week en een totale doorlooptijd van 30 weken.

Na de Opleiding Assistent Makelaar kun je aan de slag als Assistent-makelaar bij een makelaarskantoor. Je kunt ook verder studeren met de Basisopleiding Vastgoeddeskundige waarin je het fundament legt om makelaar of taxateur te worden.

Studieprogramma
De Opleiding Assistent Makelaar is een praktijkgerichte opleiding die jou uitstekend voorbereidt op het werken als Assistent Makelaar of Commercieel medewerker bij een makelaarskantoor.

De opleiding bestaat uit de volgende modules:

 • Makelaardijleer
  In deze module maak je kennis met de wereld van de makelaardij. Wat zijn de werkzaamheden van de makelaar? En uit welke stappen bestaat het bemiddelingsproces? Je verdiept je in de verschillende stappen waaruit dit proces bestaat: van het uitbrengen van een offerte en het opstellen van een bemiddelingsopdracht tot het opstellen van een koopovereenkomst. In de lessen wordt ook ruime aandacht gegeven aan de juridische aspecten van het vak. Verder leer je hoe je de waarde van een woning inschat. Kortom: een module waarin je je oriënteert op de diverse aspecten van het makelaarsvak en een solide basiskennis verwerft.
 • Inleiding bouwkunde
  In deze module krijg je de nodige basiskennis aangereikt op het gebied van bouwkunde. Die kennis heb je nodig om zicht te krijgen op de bouwkundige staat van een woning. Er wordt ingezoomd op de verschillende fasen van het bouwproces: de voorbereiding van het bouwproces, de fase van de ruwbouw en de afbouwfase. Bovendien wordt aandacht besteed aan de technische installaties in een woning. Ten slotte gaat de module ook in op de bouwgebreken die je kunt aantreffen in een bestaande woning, zodat je weet waarop je moet letten als je een woning gaat opnemen.
 • Meetinstructie floorplanner (NEN2580)
  In deze module leer je hoe je een woning opmeet volgens de Branchebrede Meetinstructie. Vanaf een bouwtekening neem je de verschillende oppervlaktes en de bruto inhoud van een woning op. Dit doe je aan de hand van de Meetinstructie Gebruiksoppervlakte woningen en de Meetinstructie Bruto inhoud woningen. De meetresultaten zet je uit in het ontwerpprogramma Floorplanner, waarmee je 2D- en 3D-presentaties kunt maken.
 • Marketing en communicatie
  Marketing is voor makelaars onmisbaar om omzet en winst te genereren. Daarom verdiep jij je in deze module in de marketinginstrumenten die een makelaarskantoor zoal kan inzetten. Hoe kun je de naamsbekendheid van het kantoor vergroten? Welke mogelijkheden zijn er om objecten te promoten? En hoe zorg je ervoor dat je de juiste doelgroepen bereikt? Je leert hoe je vastgoedmarketing slim kunt inzetten en wat het jou kan opleveren. Klantgerichte communicatie is hierbij essentieel. Deze module biedt jou dan ook de nodige handvatten om nieuwe communicatieve vaardigheden aan te leren en je bestaande vaardigheden te verbeteren. Niet alleen face-to-face communicatie komt aan de orde, ook telefonische communicatie en schriftelijke communicatie worden behandeld.

Studieduur
De doorlooptijd van deze opleiding is 30 weken. Het lesmateriaal wordt aangeboden in onze online leeromgeving. De studiebelasting is ongeveer 10 tot 12 uur per week.

Opleidingsvorm
De Opleiding Assistent Makelaar volg je online. Via de online leeromgeving studeer je waar en wanneer je maar wilt, op pc, laptop of tablet. 

Vooropleiding
Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar aan dat van een MBO-opleiding niveau 4. Er zijn geen toelatingseisen.

Studiemateriaal 
Het studiemateriaal is door Beroepsopleiding Makelaars B.V. speciaal ontwikkeld voor deze opleiding. De lesstof sluit daardoor aan op de praktijk en is altijd actueel.

Startdatum
De opleiding start iedere eerste week van de maand.

Investering en inschrijving
Het cursusgeld voor de Opleiding Assistent Makelaar bedraagt € 1.997,- inclusief 21% btw en € 1.650,41 exclusief 21% btw en is exclusief literatuur en examens. De prijs is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Inschrijving
Download het inschrijfformulier en schrijf je in voor de Opleiding Assistent Makelaar.

Examen
De modules worden afgesloten met een examen. Het examen wordt digitaal afgenomen op meer dan twintig locaties in heel Nederland. Een examen boeken kan via www.examensvoormakelaars.nl

De organisatie en afname van examens wordt verzorgd door Beroepsexamens Makelaars B.V.

Verder studeren?
Na de Opleiding Assistent Makelaar kun je verder studeren met de Basisopleiding Vastgoeddeskundige.