Beroepsopleiding Makelaars B.V.

Inloggen

  Wachtwoord vergeten / geen wachtwoord ontvangen ?

Opleiding Assistent-Makelaar

Bellen of appen met zakelijke klanten of particulieren, woningen posten op social media, plattegronden uitwerken en koopaktes opstellen: op een makelaarskantoor is geen dag hetzelfde. Wilt u graag aan de slag in de makelaardij? En wilt u goed beslagen ten ijs komen? Schrijf u dan in voor de Opleiding Assistent-Makelaar van Beroepsopleiding Makelaars B.V.  

Studieprogramma
De Opleiding Assistent-Makelaar is een praktijkgerichte opleiding die u uitstekend voorbereidt op het werken als Assistent-Makelaar of Commercieel medewerker bij een makelaarskantoor. De opleiding wordt in deeltijd gegeven en is daardoor goed te combineren met het dagelijks werk.

De opleiding bestaat uit de volgende modules:

  • Makelaardijleer
  • Inleiding bouwkunde
  • NEN2580 Meetinstructie
  • Klantgericht communiceren
  • Inleiding marketing

 

Studieduur
De doorlooptijd van deze opleiding is ruim tien maanden. Het lesmateriaal wordt aangeboden in onze online leeromgeving. Ook woont u op locatie lessen met docenten bij. De studiebelasting is ongeveer 10 tot 12 uur per week.

Opleidingsvorm
De Opleiding Assistent-Makelaar wordt gegeven in de vorm van blended learning: een combinatie van e-learning en lesbijeenkomsten met docenten. Via de online leeromgeving studeert u waar en wanneer u maar wilt, op pc, laptop of tablet. Daar vindt u onder meer lesteksten, video’s, oefenvragen voor het examen en relevante artikelen. Tijdens lessen op locatie oefent u o.a. met de leerstof, wisselt u het geleerde uit met medecursisten en kunt u vragen stellen aan de docent. Ook maakt u een aantal verplichte opdrachten, zoals het opstellen van een koopovereenkomst en het vervaardigen van woningplattegronden.

Vooropleiding
Het niveau van de opleiding is gelijk aan dat van een MBO-opleiding niveau 4. Er zijn geen toelatingseisen.

Studiemateriaal 
Het studiemateriaal is door Beroepsopleiding Makelaars B.V. speciaal ontwikkeld voor deze opleiding. De lesstof sluit daardoor aan op de praktijk en is altijd actueel.

Startdatum
Neem contact op voor informatie over de startmogelijkheden van deze opleiding. Het volledige lesrooster van de Opleiding Assistent-Makelaar kunt u als voorbeeld downloaden: Planning Opleiding Assistent-Makelaar.

Investering en inschrijving
Het cursusgeld voor de Opleiding Assistent-Makelaar bedraagt € 1.450,- inclusief 21% btw en € 1.198,37 exclusief 21% btw en is exclusief literatuur en examens. De prijs is onder voorbehoud van wijzigingen.  

Examens
Modules worden afgesloten met een examen en/of een opdracht. Examens worden digitaal afgenomen op meer dan twintig locaties in heel Nederland. Een examen boeken kan via www.examensvoormakelaars.nl

Daarnaast werkt u gedurende de opleiding aan de opbouw van een portfolio. Alle praktijkgerichte opdrachten die u tijdens de opleiding uitvoert, maken onderdeel uit van dit portfolio. Aan het einde van de opleiding licht u tijdens een assessment uw opdrachten toe.

De organisatie en afname van examens en assessments wordt verzorgd door Beroepsexamens Makelaars B.V.

Verder studeren?
Na de Opleiding Assistent-Makelaar kunt u verder studeren met de Basisopleiding Vastgoeddeskundige.