Beroepsopleiding Makelaars B.V.

Inloggen

  Wachtwoord vergeten / geen wachtwoord ontvangen ?

Online Oriëntatiecursus Vastgoed

Vastgoed is overal en de vastgoedbranche is altijd in beweging. Bent u geboeid door de wereld van vastgoed en wonen, bemiddelen en taxeren? Wilt u weten of een carrière in de vastgoedwereld iets voor u is? Schrijf u dan in voor de Online Oriëntatiecursus Vastgoed van Beroepsopleiding Makelaars B.V.

Cursusprogramma
Tijdens de praktijkgerichte Online Oriëntatiecursus Vastgoed verwerft u in korte tijd een solide basiskennis op het gebied van vastgoed. U maakt kennis met de vastgoedwereld vanuit diverse invalshoeken. De cursus wordt online gegeven en is daardoor goed te combineren met het dagelijks werk. Het overkoepelende doel van de Online Oriëntatiecursus Vastgoed is dat u na het volgen van deze cursus beschikt over praktijkgerichte kennis en inzichten op het gebied van vastgoed, die u kunt toepassen bij het werken in de vastgoedwereld, bijvoorbeeld als medewerker binnendienst op een makelaarskantoor.

Na het volgen van deze cursus:

 • kunt u uitleggen wat de rol is van de makelaar en van de taxateur en kunt u de verschillen tussen makelen en taxeren benoemen;
 • kunt u uitleggen hoe de branche voor makelaars en taxateurs in Nederland is georganiseerd;
 • kunt u beschrijven hoe het bemiddelingsproces bij verkoop en bij aankoop eruit ziet en welke werkzaamheden de makelaar hierbij verricht;
 • kunt u beschrijven hoe het taxatieproces eruit ziet en welke werkzaamheden de taxateur hierbij verricht;
 • heeft u kennis van en inzicht in een aantal relevante onderdelen uit het privaatrecht en de bijbehorende juridische begrippen;
 • heeft u kennis van en inzicht in een aantal relevante onderdelen uit het publiekrecht en de bijbehorende juridische begrippen.

De volgende inhoud staat in de lessen centraal:

 • Les 1 - Het makelaarskantoor;
 • Les 2 - Werkzaamheden van de makelaar en de taxateur;
 • Les 3 - De brancheorganisatie;
 • Les 4 - Opname, offerte en opdracht;
 • Les 5 - Eigendom en overdracht;
 • Les 6 - Publiekrechtelijke zaken;
 • Les 7 - Waarde en prijs vaststellen;
 • Les 8 - De koopovereenkomst.

Cursusvorm en -duur
De Online Oriëntatiecursus Vastgoed bestaat uit 8 online lessen, met lesteksten, video, oefenvragen en relevante bijlagen. Via onze online leeromgeving studeert u waar en wanneer u maar wilt, op pc, laptop of tablet. Vanaf het moment dat de cursus voor u beschikbaar komt, krijgt u de beschikking over al het lesmateriaal. Zo bepaalt u zelf de duur van uw cursus. U sluit de cursus af met een eindtoets die bestaat uit 15 meerkeuzevragen over de totale lesstof. U slaagt voor de toets als u minimaal 12 vragen goed hebt beantwoord. De eindtoets kunt u maken zo vaak als u wilt. Na het afronden van de cursus ontvangt u een bewijs van deelname. 

Vooropleiding
Het niveau van deze cursus is gelijk aan dat van een MBO-opleiding niveau 4. Er zijn geen toelatingseisen. Ook hoeft u nog niet werkzaam te zijn in de vastgoedbranche.

Studiemateriaal
Het studiemateriaal is door Beroepsopleiding Makelaars B.V. speciaal ontwikkeld voor deze cursus en afgestemd op de dagelijkse vastgoedpraktijk. Door intensieve samenwerking met de beroepspraktijk is het lesmateriaal altijd actueel. U hoeft geen aanvullende literatuur aan te schaffen.

Startdatum
De Online Vastgoedintroductiecursus start online via onze leeromgeving. Na ontvangst van uw inschrijving zorgen wij ervoor dat u binnen 3 werkdagen aan de slag kunt. 

Investering en inschrijving
Het cursusgeld voor de Online Oriëntatiecursus Vastgoed bedraagt € 299,- inclusief 21% btw en € 247,11 exclusief 21% btw. De prijs is onder voorbehoud van wijzigingen. Schrijf in en download het inschrijfformulier voor de Online Oriëntatiecursus Vastgoed.

Verder studeren?
Wilt u uw beroep maken van vastgoed? Bel ons voor een advies op maat: 070- 3563200.