Beroepsopleiding Makelaars B.V.

Inloggen

  Wachtwoord vergeten / geen wachtwoord ontvangen ?

Opleiding Makelaar/Taxateur Landelijk en Agrarisch Vastgoed

Opleiding

Heb je affiniteit met Landelijk en Agrarisch Vastgoed? Kies dan voor onze Opleiding Makelaar-Taxateur Landelijk en Agrarisch Vastgoed en word specialist op dit vakgebied.

Opleidingsvorm
De vernieuwde Opleiding Makelaar-Taxateur Landelijk en Agrarisch Vastgoed wordt klassikaal gegeven. De online leeromgeving wordt ingezet als ondersteuning tijdens de opleiding.

Vooropleiding
De opleiding wordt gegeven op HBO-niveau. Om te kunnen starten met de opleiding ben je in het bezit van het Theoriediploma Makelaar-Taxateur Wonen (BEM), het diploma Basistheorie (SVMNIVO), HBO Vastgoed & Makelaardij of gelijkwaardig.

Studieduur en studiebelasting
De opleiding heeft een studieduur van ongeveer 1,5 jaar. Hou rekening met een studiebelasting van 10 tot 15 uur per week.

Studiemateriaal 
Het studiemateriaal bestaat uit per module verplichte en aanvullende literatuur. De online leeromgeving bevat lesmateriaal ter ondersteuning van de modules.

Examens
De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Een theoriemodule wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Na de praktijkdagen volgt een afsluitende praktijktoets of een assessment. De organisatie en afname van de examens wordt verzorgd door Beroepsexamens Makelaars B.V., www.examensvoormakelaars.nl. 

Wat kan ik met mijn behaalde diploma's?

  • Je kunt als Makelaar-Taxateur Landelijk en Agrarisch Vastgoed gaan werken bij een makelaarskantoor;
  • Je kunt je zelfstandig vestigen als Makelaar-Taxateur;
  • Je kunt aansluiting zoeken bij een franchiseorganisatie;
  • Ook voor andere functies in het vastgoed, bijvoorbeeld bij vastgoedcorporaties, gemeenten, biedt de opleiding een uitstekende achtergrond.


Registratie SCVM en NRVT

Het Diploma Makelaar-Taxateur Landelijk en Agrarisch Vastgoed is één van de eisen voor registratie als makelaar Landelijk en Agrarisch Vastgoed in SCVM. Het diploma is ook één van de voorwaarden voor jouw inschrijving als taxateur Landelijk en Agrarisch Vastgoed in het NRVT. Raadpleeg voor meer informatie www.scvm.nl en www.nrvt.nl.

Lidmaatschap VBO Makelaar
Je kunt na het behalen van het Diploma Makelaar-Taxateur Landelijk en Agrarisch Vastgoed lid worden van branchevereniging VBO Makelaar sectie Landelijk en Agrarisch Vastgoed. Het lidmaatschap van een branchevereniging biedt veel voordelen. Voor meer informatie neem je contact op met de Ledenservice van VBO Makelaar via ledenservice@vbo.nl of 070 – 345 87 03.

Verder professionaliseren
Ben je in het bezit van het Diploma Makelaar-Taxateur Landelijk en Agrarisch Vastgoed en heb je aanvullend minimaal twee jaar werkervaring, dan kun je onder voorwaarden deelnemen aan het kwalificatietraject Recognised European Valuer. Taxateurs met de Europese REV-titel functioneren op een onderscheidend niveau in hun vakgebied. Meer informatie: www.tegovanetherlands.nl.

Inhoud

De Opleiding Makelaar-Taxateur Landelijk en Agrarisch Vastgoed bestaat uit een theoretisch gedeelte, relevante gastcolleges en vijf praktijkdagen. Een aantal basisvakken volg je samen met de cursisten van de Opleiding Bedrijfsmatig Vastgoed. Aansluitend volg je een aantal specifiek Agrarische modules. Indien er te weinig cursisten Agrarisch zijn om de specifiek Agrarische modules op locatie te organiseren, dan wordt deze cursisten een zelfstudietraject aangeboden. Mocht deze situatie zich voordoen, dan neemt Beroepsopleiding Makelaars B.V. hierover contact met jou op voorafgaand aan de start van de cursus. Desgewenst kan je in dit geval kosteloos annuleren.

Theorie

TAXATIESTANDAARDEN EVS/IVS
EVS 2016, IVS 2017, NRVT gedragscode en reglementen, waardebegrippen,
(bijzondere) uitgangspunten, opdrachtvereisten,
rapportage en dossiervorming.

HUURRECHT
Huurrecht algemeen & huurrecht bedrijfsruimte, ROZ modellen, Algemene voorwaarden,
Huurcontracten analyseren.

METEN NEN & NTA
NEN 2580 en NTA 2581, Vertalen naar de praktijk, Lezen van een
meetstaat, Inhoud en oppervlakte bepalen a.d.h.v. bouwtekeningen,
Zelf inmeten, Meetonzekerheid en taxatieonzekerheid.

TAXATIEBENADERINGEN EN TAXATIEMETHODEN
Comparatieve benadering, Inkomstenbenadering en Kostenbenadering
met inbegrip van methodieken.

VASTGOEDREKENEN
BAR, NAR, DCF, residuele grondwaarde, Toepassen in Excel,
Doorkijk naar taxatieprogrammatuur van fluX.

SECTORKENNIS
Kernactiviteiten sectoren, Economische aspecten, EU-beleid 

HUISVESTING
Melkveehouderij, Intensief, Akkerbouw, Glastuinbouw, Bodemgeschiktheid

FISCALITEIT
Inkomstenbelasting, Omzetbelasting, Belastingen Rechtsverkeer, Schenk- en Erfbelasting, Bedrijfsoverdracht

JURIDISCHE ZAKEN
Pacht- en erfpacht, Mestwetgeving, Geurhinder, Duurzame veehouderij, Milieu en Natuur, Fosfaat- en Productierechten

Gastcolleges

Tijdens de opleiding vinden er regelmatig gastcolleges plaats.

Praktijkdagen

De praktijkdagen zijn in totaal vijf dagen waarin je meeloopt met ervaren taxateurs Landelijk en Agrarisch Vastgoed van VBO Makelaar.

Studieduur en kosten

Locaties en tijdstip
De opleiding wordt aangeboden op de locatie Zaltbommel en start weer in september 2018. De lessen vinden plaats op een doordeweekse dag in de avonduren van 19:00 - 21.45 uur. Tijdens de praktijkdagen bezoek je panden op locaties in Nederland. De lestijden zijn van 10:00 - 16:00 uur.

Investering & inschrijven
Het cursusgeld voor de Opleiding Makelaar-Taxateur Landelijk en Agrarisch Vastgoed is € 5.200,- excl. 21% btw (€ 6.292,- incl. 21% Btw) en is exclusief literatuur en examens. De literatuur dien je zelf aan te schaffen in de boekhandel. 

Schrijf in en download het inschrijfformulier voor de Opleiding Makelaar-Taxateur Landelijk en Agrarisch Vastgoed.

Exclusief aanbod voor leden van VBO Makelaar
VBO Makelaar en de sectie Landelijk en Agrarisch Vastgoed bieden VBO leden exclusief de mogelijkheid om deze opleiding tegen een gereduceerd tarief te volgen. Schrijf je je in, dan ontvang je een korting van
€ 2.000,- exclusief Btw op het cursusgeld. Wil je gebruik maken van dit aanbod, dan verbind je je aan een aantal voorwaarden in de vorm van een overeenkomst tussen jou en de sectie Landelijk en Agrarisch Vastgoed van VBO Makelaar. Neem voor meer informatie over dit aanbod contact met ons op via info@makelaarsopleidingen.nl