Taxateur Wonen NRVT

Als Taxateur Wonen zorg je voor een zorgvuldige, professionele en objectieve inschatting van de marktwaarde van een woning. Je opdrachtgevers zijn particuliere klanten of bijvoorbeeld banken. Wat maakt jou een goede taxateur? Allereerst de vakkennis waarover je beschikt. Je kent en werkt volgens de vastgestelde normen, zowel nationaal als internationaal. Natuurlijk weet je waar je de benodigde informatie voor een taxatie vandaan kunt halen, hoe je die interpreteert en vervolgens toepast. Maar er is meer dan kennis. Ethiek, onafhankelijkheid en transparantie staan bij jou hoog in het vaandel. Je bent een stevige persoonlijkheid die zich niet op ongepaste wijze laat beïnvloeden bij het afgeven van een waarde. En je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Jouw taxatierapporten zijn toegankelijk en je kunt aan de hand van een heldere onderbouwing van jouw waardering toelichten hoe die tot stand is gekomen.

Weten hoe je taxateur woningen wordt? Lees dan hieronder verder.

Hoe word ik Taxateur Wonen?

Je wordt Taxateur Wonen door het volgen van twee opleidingen: eerst de Basisopleiding Vastgoeddeskundige en daarna de Vervolgopleiding Taxateur Wonen.

Met de Basisopleiding Vastgoeddeskundige verwerf je de kennis waarover elke vastgoeddeskundige moet beschikken. De aanbevolen studieduur voor de Basisopleiding Vastgoeddeskundige is ongeveer 20 maanden. Volg je de basisopleiding geheel online, dan kun je de studieduur verkorten. Nadat je de examens met goed gevolg hebt afgerond ontvang je het Basisdiploma Vastgoeddeskundige.

Tijdens de Vervolgopleiding specialiseer je je als taxateur. De studieduur voor de Vervolgopleiding Taxateur Wonen is ongeveer 14 maanden. Je leert hoe woonobjecten en de markt te analyseren. Je bestudeert de taxatieleer en regelgeving rond taxaties en gaat actief met de toepassing daarvan aan de slag. Je volgt workshops over Ethiek en Integriteit en leert waarom juist dit de kernwaarden zijn die de taxatieprofessie funderen. En uiteraard ga je in de praktijk alle fasen van het taxatieproces oefenen, van opdrachtformulering tot en met de rapportage. Je ontvangt het Basisdiploma Taxateur Wonen nadat je de examens met goed gevolg hebt afgerond.

Taxateurs in Nederland zijn geregistreerd in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Met het Basisdiploma Taxateur Wonen op zak ben je toelaatbaar tot het verplichte meester-gezel traject van NRVT. Onder leiding van een meester doe je (aanvullende) praktijkervaring op. De duur van het meester-gezeltraject is ongeveer 12 maanden. Dit traject wordt afgesloten met een mondeling assessment. Nadat je bent geslaagd voor het assessment kun je je inschrijven in NRVT. Je mag dan de titel ‘Register Taxateur’ voeren.

Route voor Taxateur Wonen NRVT

2 opleidingen

Start

Bedankt voor je keuze voor Beroepsopleiding Makelaars B.V.