Makelaar Huur

In Nederland worden ongeveer 500.000 woningen verhuurd door particuliere verhuurders. Voor de bemiddeling van deze woningen wordt vaak gebruik gemaakt van gespecialiseerde dienstverleners.

Wil jij in de markt voor woningverhuur onderscheidend vermogen creëren? Kies dan voor een inschrijving in de kamer Huur van SCVM (Stichting Certificering voor Makelaars).

Hoe word ik SCVM geregistreerd Makelaar Huur?

Met een inschrijving in de kamer van SCVM (Stichting Certificering voor Makelaars) maak je bij opdrachtgevers en publiek kenbaar dat jouw kantoor kwaliteit levert en dat jij als professional je kennis up-to-date houdt. Je kunt inschrijven als je voldoet aan de inschrijfvoorwaarden:

Jouw kantoor of het kantoor waar je werkzaam bent is in het bezit van het SCVM keurmerk Verhuur Veilig. Het SCVM keurmerk Verhuur Veilig is een certificering op kantoorniveau en wordt verstrekt nádat met goed gevolg een Entreetoets is afgelegd en aan de overige voorwaarden voor inschrijving is voldaan. De Entreetoets wordt afgenomen door Beroepsexamens Makelaars B.V. Meer informatie over het bestellen en boeken van de Entreetoets lees je hier.

Nadat de Entreetoets is behaald dient de kantooreigenaar bij SCVM een aanvraag voor certificering en registratie in. Ook de medewerkers van het kantoor kunnen zich in SCVM registreren. De certificatie/registratie overeenkomst is een overeenkomst op persoonsniveau. Meer informatie over aanmelden bij SCVM en de benodigde aanmeldgegevens lees je hier.

Certificatie/Registratie in SCVM brengt met zich mee dat jouw kantoor of het kantoor waar je werkzaam bent in een jaarlijkse audit aantoont dat het verhuurproces op orde is én blijft. Ook volg je als SCVM-geregistreerde permanente educatie om je eigen vakkennis te verbreden, te verdiepen en te actualiseren.

Voorlopig wordt de opleiding Makelaar Huur verzorgd binnen het kader van de SCVM permanente educatie met als doelgroep de geregistreerden in de kamer Huur van SCVM. De permanente educatie voor 2022 bestaat uit deelname aan de cursus Verhuur Veilig. Uitgezonderd zijn de geregistreerden die in 2020 of in 2021 aan deze cursus hebben gevolgd. Sta je geregistreerd in SCVM en wil je de cursus Verhuur Veilig volgen als permanente educatie? Kijk dan hier.

Deelname aan de cursus ‘Verhuur Veilig’ staat ook open voor makelaars die (nog) niet in SCVM geregistreerd staan. Niet geregistreerd in SCVM en toch de cursus Verhuur Veilig volgen? Klik onder Start op de Cursus Verhuur Veilig, bekijk de inhoud van de cursus en schrijf je in!