Makelaar Woningen

Als makelaar woningen ondersteun je jouw klant bij de (ver)koop of (ver)huur van een woning. De persoonlijke situatie en woonwensen staan voorop en bewaak je ten alle tijden het belang van je klant tijdens onderhandelingen. Dit doe je ethisch en integer. Je kent de lokale markt, de landelijke ontwikkelingen in de branche, maar ook de wet- en regelgeving rondom het opstellen van overeenkomsten. Een woning kent geen geheimen als het gaat over de bouwkundige staat, (verborgen) gebreken en maatvoeringen. En alsof dat niet voldoende is; je bent een netwerker, commercieel én communicatief sterk. Je weet hoe (online) marketing voor je kan werken. In een dynamisch werkveld bouw je als zelfstandig ondernemer, in loondienst of in een franchise aan je eigen toekomst.

Weten hoe je makelaar woningen wordt? Lees dan hieronder verder.

Hoe word ik Makelaar Woningen?

Je wordt Makelaar woningen door het volgen van twee opleidingen: eerst de Basisopleiding Vastgoeddeskundige en daarna de Vervolgopleiding Makelaar Woningen.

Met de Basisopleiding Vastgoeddeskundige verwerf je de kennis waarover elke vastgoeddeskundige moet beschikken. De aanbevolen studieduur voor de Basisopleiding Vastgoeddeskundige is ongeveer 20 maanden. Volg je de basisopleiding geheel online, dan kun je de studieduur verkorten. Nadat je de examens met goed gevolg hebt afgerond ontvang je het Basisdiploma Vastgoeddeskundige.

Tijdens de Vervolgopleiding specialiseer je je als makelaar Wonen. De materie van de basisopleiding wordt verdiept, je leert hoe woonobjecten en de markt te analyseren, je volgt vaardigheidstrainingen en ervaart wat goede marketing kan betekenen. En uiteraard ga je in de praktijk oefenen met het adviseren van de opdrachtgever, het opstellen van overeenkomsten en het opbouwen van woningdossiers. De studieduur voor de Vervolgopleiding is ongeveer 16 maanden. Je ontvangt het Diploma Makelaar Wonen nadat je de examens met goed gevolg hebt afgerond.

Met het Basisdiploma Vastgoeddeskundige en het Diploma Makelaar Woningen op zak kun jij je officieel als makelaar inschrijven in het branchebrede register van de Stichting Certificering voor Makelaars (SCVM).

Route voor Makelaar Woningen

2 opleidingen

Start

Bedankt voor je keuze voor Beroepsopleiding Makelaars B.V.