Beroepsopleiding Makelaars B.V.

Inloggen

  Wachtwoord vergeten / geen wachtwoord ontvangen ?

Praktijkopleiding Makelaar-Taxateur Woningen

Opleiding

Wilt u zich als Makelaar Woningen registeren in SCVM en/of als Taxateur Woningen in het NRVT? Kies dan voor de Praktijkopleiding Makelaar-Taxateur Woningen van Beroepsopleiding Makelaars B.V. 

*Vanaf het najaar 2020 wordt de praktijkopleiding niet meer aangeboden en is inschrijven niet meer mogelijk.  Via onze website informeren we als inschrijven mogelijk is voor de vervolopleiding om makelaar of taxateur te worden.

 

Vooropleiding
Om aan de Praktijkopleiding Makelaar-Taxateur Woningen te kunnen deelnemen, bent u in het bezit van het Theoriediploma Makelaar-Taxateur Woningen of een vergelijkbaar en gelijkwaardig diploma niet ouder dan 10 jaar. 

Inhoud
De Praktijkopleiding Makelaar-Taxateur Woningen bestaat uit drie modules:

  • Bemiddelen 

In de module Bemiddelen werkt u aan de integratie van uw kennis en vaardigheden. Een verscheidenheid aan vakhandelingen komt in samenhang aan bod. Te noemen zijn het verwerven van opdrachten, het vastleggen van de opdracht, het rechercheproces, prijsbepaling, het opmaken van overeenkomsten en dossiervorming.

  • Taxatiestandaarden (E-learning module)

Internationale taxatiestandaarden waaronder de EVS 2016 zijn richtinggevend geworden voor de Nederlandse taxatiepraktijk. U leert de taxatieleer plaatsen binnen de regelgeving van EVS 2016 en het NRVT.

  • Taxeren Veldwerk Woningen

In de module Taxeren Veldwerk Woningen bezoekt u met de docent een aantal woningen. U werkt aan de hand van opdrachten. Samen met de docent vindt nabespreking plaats.

Studiemateriaal 
Het studiemateriaal bestaat uit per module speciaal ontwikkeld lesmateriaal en uit aanvullende literatuur. 

Examens
Een module kan worden afgesloten met een examen. De examens Bemiddelen en Taxatiestandaarden worden digitaal afgenomen op meer dan 20 locaties in heel Nederland. Het examen Taxeren Veldwerk Woningen is een praktijktaxatie. Dit examen wordt twee keer per jaar afgenomen. De organisatie en afname van de examens wordt verzorgd door Beroepsexamens Makelaars B.V., www.examensvoormakelaars.nl.

Wat kan ik met mijn Theorie- en Praktijkdiploma Makelaar-Taxateur Woningen?

  • De diploma's zijn voorwaarde voor registratie als makelaar bij SCVM en als taxateur bij het NRVT.
  • U kunt als Makelaar-Taxateur Woningen gaan werken bij een makelaarskantoor.
  • U kunt zich zelfstandig vestigen als Makelaar-Taxateur.
  • U kunt aansluiting zoeken bij een franchiseorganisatie.
  • U kunt aan het werk in andere vastgoedsectoren, bijvoorbeeld woningcorporaties en gemeenten. 


Verder studeren?
U kunt verder studeren door ook het diploma Makelaar-Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed en/of het diploma Makelaar-Taxateur Landelijk en Agrarisch Vastgoed te behalen. 

 

Studieduur & data

De Praktijkopleiding Makelaar-Taxateur Woningen wordt gepland in het voorjaar en in het najaar. 

Locatie
De Praktijkopleiding Makelaar-Taxateur Woningen vindt plaats op locatie in Nieuwegein/Amsterdam en op locatie in Nootdorp. De vijf veldwerkbijeenkomsten vinden plaats op een afwijkende locatie, afhankelijk van de beschikbaarheid van objecten.  

Studieduur
De doorlooptijd en studieduur van de praktijkopleiding is ongeveer 5 maanden. Houd rekening met een studiebelasting van 10-12 uur per week. Conceptplanningen Nootdorp en Nieuwegein/Amsterdam

Overzicht opleidingsmodules

Module  Doorlooptijd        Lessen   
Bemiddelen 6 weken  6 lessen
Taxatiestandaarden 5 weken  e-learning
Taxeren Veldwerk Woningen 6 weken   6 lessen

 

 

 

 

 

Inschrijven & investering

Het cursusgeld voor de Praktijkopleiding Makelaar-Taxateur Wonen bedraagt € 2.595,-- inclusief 21% btw en € 2.144,63 exclusief 21% btw en is exclusief literatuur en examens. 

Module  Aantal lessen        Prijs
Bemiddelen   6 lessen €    975,--
Taxatiestandaarden  e-learning €    620,--
Taxeren Veldwerk Woningen  6 lessen € 1.000,--


Prijzen zijn voorbehoud van wijzigingen.

Inschrijven
Heeft u interesse in de opleiding of wilt u de mogelijkheden bespreken voor deelname aan de opleiding. Neem dan contact met ons op via info@makelaarsopleidingen.nl of telefoonnummer 070-356 32 00. Liever een Persoonlijk advies gesprek? Laat dan uw gegevens achter en we nemen met u contact op.

 

 

 

Registratie & lidmaatschap

Registratie SCVM en NRVT
Het Theorie- en Praktijkdiploma Makelaar-Taxateur Wonen is een van de eisen voor registratie als makelaar in SCVM, het makelaarsregister in Nederland. Het diploma is ook een van de voorwaarden voor inschrijving als taxateur in het NRVT. Raadpleeg voor meer informatie www.scvm.nl en www.nrvt.nl.

Lidmaatschap VBO 
Als student van Beroepsopleiding Makelaars B.V. kunt u gratis student-lid worden van branchevereniging VBO . Voorwaarde is dat u niet als makelaar actief bent in de praktijk. Als student-lid ontvangt u zes maal per jaar het opiniërend vakblad Vastgoed Adviseur. Ook kunt u gratis deelnemen aan door VBO georganiseerde netwerkbijeenkomsten en events.

Bent u wel werkzaam in de praktijk, dan kunt u kandidaat-lid worden van VBO . Voor meer informatie neemt u contact op met de Ledenservice van VBO via ledenservice@vbo.nl of 070 – 345 87 03.